Schiedams LEF bestaat uit Carolien Kruijs en Sandy Kardolus. Beiden uit het onderwijs en vanaf 2015 gestart met het ontwikkelen van lesmateriaal over (seksuele) diversiteit. De door hen ontwikkelde LEF-kist bestaat uit boeken en lessen over (seksuele) diversiteit voor groep 1 tot en met groep 8.

De LEF-kist voldoet aan kerndoel 38 en is onder andere opgenomen in het aanbod van Movisie, Rutgerstichting en Gay & School (onderdeel van School en Veiligheid). De lessen zijn laagdrempelig en gaan over vriendschap, respect, liefde en jezelf kunnen zijn. Soms wordt er ook gesproken over gezinnen met twee vaders of twee moeders of in de hogere groepen over verliefd zijn op iemand van hetzelfde geslacht en transgenders. Steeds op een luchtige wijze aan de hand van een boek.

Naast de LEF-Kist verzorgt Schiedams LEF gastlessen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Hierbij maken zij gebruik van het Geboortespel: een interactief spel waarbij leerlingen/ studenten inzicht krijgen in seksuele diversiteit. Tevens geeft Schiedams LEF workshops aan professionals zoals bijvoorbeeld docenten en medewerkers van een wijkteam. In Rotterdam heeft Schiedams LEF een samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam, RADAR, COC Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. Dit project heet Rotterdam met LEF. Basisscholen uit Rotterdam kunnen gratis gebruik maken van de LEF-Kist. De scholen krijgen naast de LEF-Kist ook een gratis docentenbijeenkomst en een gratis gastles voor groep 7.

 

Contactpersoon: Sandy Kardolus

 

Doelgroepen:

  • Kinderen
  • Jongeren
  • Ouderen
  • Professionals

 

Kennis van / ervaring met cultuursensitief werken

Schiedams LEF werkt cultuursensitief. Ons motto is ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.’ Wij geven voorlichting over seksuele diversiteit en houden daarbij rekening met culturele en religieuze verschillen.  Respect staat bij ons voorop en in plaats van te zoeken naar de verschillen, zoeken wij naar de overeenkomsten tussen mensen.

 

Adres