VluchtelingenWerk is er voor vluchtelingen vanaf het moment van aankomst in Nederland.  We begeleiden statushouders in Rotterdam om hun leven hier op te bouwen. Met LHBT-vluchtelingen gaan we dus ook in gesprek, bijvoorbeeld over waar ze tegenaan lopen en waar ze hulp bij nodig hebben. We verwijzen in deze gesprekken ook door naar andere organisaties; zo hebben we een samenwerking met The Hang-Out 010, die activiteiten en ontmoetingsmomenten organiseert voor o.a. LHBT-vluchtelingen.

LHBT-vluchtelingen hebben bij aankomst in het asielZoekerscentrum al contact met begeleiders van VluchtelingenWerk,  vanwege de ondersteuning bij hun asielprocedure. In Rotterdam komen statushouders bij ons terecht nadat ze een woning in de stad toegewezen hebben gekregen. Wij hebben dus al contacten met LHBT-vluchtelingen.

 

Contactpersoon: Gina Borrebach

 

Doelgroepen:

  • Vluchtelingen

 

Kennis van / ervaring met cultuursensitief werken

Wij werken met vluchtelingen uit verschillende landen van herkomst. Wij hebben dus direct te maken met mensen die afkomstig zijn uit verschillende culturen met verschillende gewoonten, normen en waarden. Daarnaast hebben ze veel meegemaakt in hun verleden. Het spreekt dan ook voor zich dat vrijwilligers en medewerkers getraind zijn in het omgaan met culturele verschillen en gevoeligheden.

Adres

Ons adres:

Blaak 22, 3011 TA, Rotterdam

Telefoon: