Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Gerard van Boven

Gerard van Boven

Gerard van Boven (1970) woont in Schiedam en werkt vanuit Rijswijk voor de regio Benelux. Hij is eCommerce Manager bij Emerson, een producent en leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Gerard is afgestudeerd als mechanisch ingenieur en heeft een tweedegraads lesbevoegdheid. Buiten werktijd zet hij zich in als lid bij en komt op voor de belangen van LHBTI-sportvereniging Ketelbinkie, waar hij ook bestuurslid PR + Media is.

A Midsummer Night's Dream

dinsdag 31 mei 2022

Wolfert Tweetalig is de bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Op Wolfert Tweetalig krijg je vakken als biology, geography, drama, art & design, history, music, physical education & mathematics in het Engels. Zo is er op deze school een theaterclub waarmee elk jaar opgetreden wordt en er een heel jaar gewerkt wordt aan de voorstelling, het decor en de kostuums. En om in het licht van de tweetaligheid verder te gaan hier een korte samenvatting wat te verwachten eind mei/begin juni : A night filled with the many talents that our students have to offer! This year, we've decided to change up our regular format, so please make sure to check carefully what night you're getting your tickets for. On Monday, our acts will have their try out night, followed by the try out of the Blaauwe Broek, performing Shakespeare's A Midsummer Night's Dream on the Tuesday. In case you want to be sure that you'll have the full Wolfert Tweetalig Cultural Evenings experience: get your tickets for the Wednesday or Thursday!

TROTS! op alle transpersonen

woensdag 27 apr 2022

TROTS! Dat kunnen we zeker zijn op zoveel krachtige transpersonen die openlijk laten zien waarom en waarop ZIJ trots zijn. Gedurende enkele weken staan twaalf transpersonen prominent zichtbaar op de traverse van Centraal Station naar het Kruisplein. Nu prominent en straks niet meer? Nee, nu misschien even op de voorgrond, maar voor altijd deel uitmakend van de samenleving. Een samenleving die we met z'n allen vormen door hoe we zijn, wat we doen en wat we wel of niet denken en zeggen. "Woorden doen niet altijd pijn", verwoordde Gretchen het heel treffend. Mooi hoe iemand na een ingrijpende stemoperatie amper kan praten - en zodoende misschien slecht verstaanbaar is - het simpelweg zo positief kan verwoorden. Daarnaast ook dank aan diegene die deze expositie mede mogelijk hebben gemaakt : Arjan Beune, Wouter Christiaens, Jan Geerink, Gretchen van 't Veen,

N.B. verder zou er bij de opening van de expositie een gedicht worden voorgedragen, maar dat houden jullie nog van ons tegoed, samen met meer. Ergo : wordt vervolgd!

Het is woensdag 27 april, Koningsdag. Speciaal voor de gelegenheid is hij naar zijn 'kantoor' op de Oudezijdse Voorburgwal gekomen. In een mooi historisch pand (waar ook het Leger des Heils is gevestigd) tref ik Emir, voorman van Stichting Secret Garden. Samen met Carla geeft hij mij een warm welkom aan een mooie lange houten tafel, die zo goed als de hele ruimte waarin hij staat vult, aangevuld met een mooie klassieke haard. In deze mooie ambiance kletsen we over koetjes en kalfjes, waarna het gesprek langzaam overgaat in het werk wat Emir en Carla doen: het behartigen van de belangen van lhbtqia+'ers met een etnisch-culturele achtergrond, in de breedste zin van het woord. De stichting biedt sociaal/maatschappelijke, juridische, psychologische ondersteuning en begeleiding aan alle lhbtqia+’ers uit eerdergenoemde doelgroep; een belangrijk onderdeel van het werk betreft de lhbtqia+-asielzoekers. De stichting draait op vrijwilligers en is voor haar financiën geheel afhankelijk van donaties en subsidies. Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne en de ramadan is met de Roze Voorjaarsborrel ervoor gekozen deze Stichting een financieel hart onder de riem te steken. Met het geld dat op 7 april is opgehaald, helpen we Stichting Secret Garden het werk, dat ze al vele jaren zo goed doen, nog minstens net zo vele jaren te kunnen blijven doen. Terugkijkend op een mooi en leerzaam gesprek met twee mooie en interessante persoonlijkheden verlaat ik het historische pand en stort mij vervolgens in het oranje feestgedruis.

IDAHOT Vesper

dinsdag 17 mei 2022

Op dinsdag 17 mei is het International Day Against Homophobia and Transphobia. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.De Roze Vieringen Rotterdam organiseert samen met Protestants Kralingen op dinsdagavond 17 mei een IDAHOT vesper. Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte voor verhalen, muziek en bezinning.

TROTS!

maandag 25 apr 2022

COC Rotterdam bestaat in 2022 75 jaar. COC komt op voor de belangen van de lhbtqia+-gemeenschap. In dat kader organiseert COC Rotterdam gedurende de periode van 25 april tot 9 mei 2022 een expositie op het Kruisplein. Het moet maar eens afgelopen zijn met discriminatie en geweld op grond van seksuele- en genderidentiteit. Emancipatie van transgender personen is nog hard nodig. Er bestaat veel onbekendheid over deze groep mensen. Dit veroorzaakt vooroordelen en discriminatie. Bijkomend obstakel is dat normen en ideeën over het lichaam en over geslacht die in de samenleving breed aanwezig zijn de vooroordelen moeilijker te bestrijden maken. Duurzame acceptatie van alle transpersonen kan daarom alleen slagen in een genderdiverse samenleving.

Van maandag 25 april tot en met maandag 9 mei staat de buitenexpositie TROTS! op de mooie traverse van Centraal Station naar het centrum van Rotterdam, het Kruisplein. Met deze expositie is gekozen voor een maatschappelijk thema dat extra aandacht nodig heeft : discriminatie van transgender personen. Twaalf krachtige transgender modellen met een positieve boodschap zijn in beeld gebracht, zij laten zich op billboards levensgroot en trots zien aan alle voorbijgangers.

De opening van de expositie vindt plaats op dinsdag 26 april om 16:00u op het Kruisplein.

✔ De mooiste LHBTIQ+ films
✔ Elke eerste woensdag van de maand
✔ Regelmatig voorpremières en events


Elke eerste woensdag van de maand verzorgt Pathé de Pride Night. Geniet bij de Pride Night van één van de mooie LHBTIQ+ films. Beleef samen film met de LHBTIQ+ community. Elke maand maken we de nieuwe film bekend en start ook de voorverkoop.

De Pride Night draait in 14 bioscopen door heel het land. Enkele theaters verzorgen een drankje achteraf in samenwerking met een LHBTIQ+ partner. 

4-MEI 20:10 Mascarpone

Pagina 1 van 3