Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

LHBTQ+ Zomer Filmfestival dinsdag 11 augustus

LHBTQ+ Zomer Filmfestival -The Accompanist LHBTQ+ Zomer Filmfestival -The Accompanist

Over The Rainbow, het LHBTQ+ Filmfestival te LantarenVenster is dit jaar van 1 augustus tot en met 1 september, met elke week tenminste 5 films. Elke dinsdag heb je met 3 films een echt festivalgevoel. Deze dinsdag zijn dat: Air, Moffie en The Accompanist. Lees LHBTQ+ Film Zomer voor meer informatie over dit jaarlijks festival.


Air Luften film filmzomer

17:00 Air

Manja woont in een hoogbouwproject aan de rand van de stad. Terwijl ze zich haast in de armen van de rebelse Louk die op de vlucht is voor jagers in het bos, is dit het begin van een eerste liefde. Geen leugens, geen sporen, geen angst – dit is het credo van Louk. En Manja volgt haar in rust en overgave. Maar wanneer Manja beseft dat Louks idealisme komt door het verlies van haar moeder, helpt ze haar afscheid te nemen van het verleden en leert ze zelf los te laten.

Meer informatie en Kaarten


moffie olivier hermanus 462x294

19:00 Moffie

Sommige van de bootcampscènes doen denken aan de horror van Full Metal Jacket, maar de vierde speelfilm van Zuid-Afrikaans regisseur Oliver Hermanus (Skoonheid, The Endless River) is bovenal een teder portret van een jongen die verstikt wordt door zijn nieuwe omgeving. De vernederende legeropleiding bevestigt dat Nicholas anders is dan zijn medesoldaten. Alleen tijdens zeldzame privémomenten vindt hij de ruimte om zijn homoseksualiteit te ontdekken. Hermanus verbeeldt niet alleen de waanzin van het Zuid-Afrikaanse apartheidstijdperk, maar ook de warmte van een jeugdromance en seksuele verkenning.

Moffie debuteerde dit jaar tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Lees voor meer tips van het IFFR 2020 onze Filmwijzer.

Meer informatie en Kaarten


The Accompanist film 462x294

21:30 The Accompanist

In een studio in Los Angeles begeleidt Jason dansers op een piano. Hij heeft zijn leven niet meer op de rit. Door een traumatische ervaring heeft hij nachtmerries. Vol schuldgevoel en eenzaamheid komt hij de dagen door. Ook Brandon, een aantrekkelijke danser, heeft het moeilijk. Hij wil zijn comeback maken, maar de training is keihard en de concurrentie groot.

Meer informatie en kaarten


 

Additional Info

  • Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
  • Datum: dinsdag, 11 augustus 2020
  • Tijd: 17:00
  • Bereikbaarheid: LantarenVenster is 5 minuten lopen vanaf Metro- en tramhaltes Wilhelminaplein
  • Leuk om te weten:

    LantarenVenster presenteert in augustus tenminste 3x per week LHBTQ+films waarvan een groot deel nog niet eerder te zien was. Ook dit jaar is het gelukkig weer gelukt een divers programma samen te stellen met zowel klassiekers als een aantal primeurs, die nog niet in Nederland waren te zien. Een aantal films dat in premiere ging tijdens het afgelopen IFFR kun je nu alsnog gaan zien.

     

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 04 augustus 2020 10:31