Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Helmut Vleugels in gesprek met Raven van Dorst over zijn roman ‘Achter de heuvels’

Helmut Vleugels in gesprek met Raven van Dorst over zijn roman ‘Achter de heuvels’ Rob Jacobs

Let’s talk generational

Raven van Dorst interviewt Helmut Vleugels, onder meer over zijn boek 'Achter de heuvels'. Hoe is het om als getrouwde hetero-man verliefd te worden op een man? Om jezelf te accepteren met een nieuwe seksuele identiteit? Om je vrouw en kinderen te verlaten en jezelf in een gay relatie te storten? Helmut Vleugels, creative director van ARA Creative Agency, schreef hierover het boek 'Achter de heuvels', grotendeels gebaseerd over zijn eigen verhaal. De roman vertelt het verhaal van een getrouwde man die op een cruise-plaats verliefd wordt op een man uit Curaçao. Er ontstaat een turbulente relatie als de hoofdpersoon zijn gezin verlaat en gaat samenwonen met zijn nieuwe liefde. Het boek speelt in de jaren negentig. De tijd van extravagante clubs als de iT en RoXY. En van cruise-area’s overal in Nederland.

De roman heeft al heel wat stof doen opwaaien. Het AD plaatste boven een groot interview ‘Helmut had wilde seks met mannen tot hij verliefd werd’. Er verschenen ook interviews in Het Parool, De Gelderlander, BN De Stem etc. Magazine Jan deed een dubbelinterview met zijn dochter. Volkskrant nam een podcast op in de serie ‘De liefde van nu’. Facebook vaardigde een permanent verbod uit op adverteren voor het boek.

 

Everon Jackson Hooi, acteur, o.a. in de Gouden Kalf-winnende film Buladó: "Een boek over de moed om jezelf te ontdekken. Ongelooflijk mooi en beeldend geschreven. Het heeft me echt geraakt."

Ka8leen, boekblogger: "Een literair pareltje, ondanks het taboeonderwerp van homoseksualiteit en de erg expliciete seksuele beschrijvingen."

Additional Info

  • Locatie: Kunsthal
  • Kosten: gratis
  • Datum: vrijdag, 24 juni 2022
  • Tijd: 20:30-21:30u
  • Bereikbaarheid: Westzeedijk 341
  • Leuk om te weten:

    Meer informatie: https://uitgeverijdemeent.nl/achter-de-heuvels/

    Voor een recensie-exemplaar en interviews: Uitgeverij De Meent, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rate this item
(0 votes)