Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta

Vanaf vanavond 16 mei is de documentairereeks 'De roze supporters' te zien op NPO 3 bij KRO-NCRV. In deze documentaire worden de Roze Kameraden van Feyenoord en de Roze Règâhs van ADO Den Haag gevolgd bij hun oprichting en hun strijd tegen homofobie in het voetbalstadion. 

Op 19 augustus werden de Roze Kameraden officieel opgericht. In de tussentijd is er veel gebeurd. Zo is de sportschool van de voorzitter beklad met doodsbedreigingen en is er brand gesticht. De documentaire volgt deze periode. Gelukkig is er ook ruimte voor mooie momenten. De Roze Kameraden bezoeken namelijk Liverpool om te ontdekken wat er nodig is om voetbal ook in Nederland inclusief te maken. In Engeland is het bijvoorbeeld heel normaal dat voetbalclubs een roze afdeling hebben. In Nederland worden roze supportersverenigingen tot dusver door supporters en clubs niet met enthousiasme ontvangen. Het is tijd om de voetbalcultuur een cultuur te maken voor écht iedereen: jong en oud, man, vrouw en non-binair, homo, bi en hetero. 

De vierdelige serie is vanaf maandag 16 mei om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Marathonactie Out in Rotterdam

donderdag 07 apr 2022

Nog enkele dagen tot aan de Rotterdamse marathon. De teller van de marathonactie van Out in Rotterdam tikt door: deze ochtend staat deze op 6.452 euro. Graag spreken we dan ook onze dank uit aan al die mensen die ons steunen. Dit waarderen wij enorm. Lees je dit voor het eerst? Sponsoren kan nog steeds! Check deze pagina.

Op 9 maart is de telefoon van bestuurslid Chantal gestolen en is de rekening van Out in Rotterdam volledig leeggehaald.Chantal is op 16 maart begonnen met trainen en zal op 10 april de marathon van Rotterdam gaan lopen. Iedereen kan deze actie steunen via Gofundme. Alle beetjes zijn welkom. Op die manier kan Out in Rotterdam haar werkzaamheden doorzetten en hoeft de stichting niet failliet te gaan. Graag spreken we onze dank uit aan Around010 Events die deze actie ook geheel belangeloos mogelijk maakt. Wesley en Warner van Around010 Events ondersteunen Out in Rotterdam met de campagne en zijn als professionele eventmanagers nauw betrokken bij Out in Rotterdam. 

Wil je Chantal volgen tijdens de marathon? Haar startnummer is F2685.

Situatie Out in Rotterdam 

donderdag 24 mrt 2022

Graag brengen we jullie op de hoogte van de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Jullie hebben vast al iets gelezen via de socials. Hierbij alle achtergronden.  
 
Op 9 maart is de telefoon van bestuurslid Chantal gestolen en is de rekening van Out in Rotterdam volledig leeggehaald. Naast het geld dat weg was, hebben de daders ook toegang gehad tot Chantal haar contactpersonen. Er is eerst inzichtelijk gemaakt welke stappen er genomen moesten worden. Achter de schermen is Bjorn vanaf dat moment non-stop bezig geweest met de IT en heeft hij de website, socials en communicatiekanalen extra beveiligd. Dagmar heeft zich ingezet als adviseur security en Out in Rotterdam is extra belangeloos ondersteund door Josine van der Brug van TACT Legal & Privacy. Er is melding gedaan bij Autoriteit Persoonsgegevens en de betreffende personen zijn op de hoogte gesteld. Chantal is op dat moment gestart met sponsoring en werving, aangezien de bankrekening volledig leeg was en de vaste lasten wel doorgingen. 

De website en overige systemen zijn nooit in gevaar geweest. De daders hebben enkel toegang gehad tot Chantal haar telefoon en daarmee ook tot de bankapp van Out in Rotterdam. De gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat we ons bewust zijn geworden van de kwetsbaarheid van organisaties als de onze. We willen deze gebeurtenis dan ook aangrijpen om mensen bewust te maken van digitale gevaren en organisaties informeren over dataveiligheid. Op die manier kunnen anderen hier hun voordeel mee doen en kunnen we ervoor zorgen dat mensen met slechte bedoelingen minder gemakkelijk hun slag kunnen slaan. 

Er is aangifte gedaan en de zaak ligt nu bij de afdeling opsporing. Ook zijn en worden alle andere opties onderzocht met de bank om het geld terug te krijgen. Dit proces kan nog maanden duren en we weten ook dan niet zeker of er geld terugkomt. Om die reden hebben we besloten om een crowdfundingsactie te starten. Chantal is op 16 maart begonnen met trainen en zal op 10 april de marathon van Rotterdam gaan lopen. Iedereen kan deze actie steunen via Gofundme. Alle beetjes zijn welkom. Op die manier kan Out in Rotterdam haar werkzaamheden doorzetten en hoeft de stichting niet failliet te gaan. Graag spreken we onze dank uit aan Around010 Events die deze actie ook geheel belangeloos mogelijk maakt. Wesley en Warner van Around010 Events ondersteunen Out in Rotterdam met de campagne en zijn als professionele eventmanagers nauw betrokken bij Out in Rotterdam. 


Mochten jullie naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Op 16 maart was het zover: de voorlopige uitslag van de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen werd bekend gemaakt op het stadhuis van Rotterdam door burgemeester Aboutaleb. De grote winnaar: de ondertekenaars van het Regenboogakkoord. Van de voorlopige uitslag tekenden 11 van de 14 partijen het akkoord. Dat komt neer op 38 van de 45 raadszetels. 

In de afgelopen weken hebben Out in Rotterdam, COC Rotterdam, Ketelbinkie en Erasmus Pride samen met 13 Rotterdamse partijen gewerkt aan het Rotterdamse Regenboogakkoord. Uiteindelijk hebben 12 van deze partijen het akkoord daadwerkelijk getekend. Van deze partijen komen er 11 in de Rotterdamse gemeenteraad. De ChristenUnie heeft meegewerkt aan het akkoord, maar kon het niet eens zijn met álle punten. Socialisten010 staan volledig achter het akkoord, maar hebben niet voldoende stemmen om deel te nemen aan de raad. Wel benadrukken de socialisten dat ze graag betrokken blijven en zich blijven inzetten voor verbetering op het gebied van lhbti+-zaken. 

De uitslagenavond werd feestelijk begeleid door Shirma Rouse. Shirma steunt al jaren de lhbti+-gemeenschap, dus het was mooi dat ze er deze avond ook bij was. Veel van de personen die eerder deelnamen aan het Rotterdamse Regenboogdebat waren ook aanwezig. De aanwezigen benadrukten hoe belangrijk het is geweest dat we in ieder geval op de punten uit het akkoord met elkaar zullen optrekken de komende jaren.  

Vanaf maart 2022 heeft GayRotterdam een nieuwe naam: Out in Rotterdam. Met deze naam willen we als stichting de volledige lhbti+-gemeenschap aanspreken.  
 
Zeven jaar geleden is GayRotterdam gestart vanuit de wens om van Rotterdam een meer inclusieve en 'gayvriendelijke' stad te maken. Met het platform GayRotterdam kwam er meer zichtbaarheid voor de lhbti+-wereld en kan de community wegwijs worden in Rotterdam. Zeven jaar later hebben we het in Nederland niet meer over ‘gay’ als we de gehele community aanduiden. Om die reden is het tijd geworden om onze naam aan te passen en aan te sluiten bij onze hedendaagse community.  

Out in Rotterdam
 
Met de naam Out in Rotterdam verwijzen we in de eerste plaats naar ‘coming out’, maar ook naar ‘going out’, ‘finding out’, ‘making out’ en meer varianten. Als Out in Rotterdam staan we voor inclusiviteit, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Out in Rotterdam is voor iedereen die zichzelf is of wil zijn en dit ten volste wil beleven door elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, met elkaar feest te vieren, en nog zo veel meer! En voor iedereen die juist (nog) niet zichzelf kan zijn en wil lezen, horen en kijken naar hoe andere mensen hun leven inrichten.  

Gayrotterdam.nl blijft bestaan!  
Op gayrotterdam.nl gaan we in het Engels toeristische informatie publiceren die voor bezoekers aan Rotterdam belangrijk kan zijn. Internationaal gezien zijn de woorden ‘gay’ en ‘queer’ veelgebruikte zoektermen. Op deze termen zoeken lhbti+-personen als ze willen weten wat steden die zij gaan bezoeken te bieden hebben. 

Vredesgebed voor Oekraïne

zondag 27 feb 2022

Heb dan de waarheid en de vrede lief! (Zach. 8:19)
Ons hele leven, van jongs af aan, horen wij berichten over de ellende die onze medemensen treft. Voor hen zeggen wij onze gebeden, dag in dag uit.
Maar soms is daar opeens een dreiging die, groter en dichterbij, ons meer benauwt dan anders. Zoals de dreiging van oorlog in Oekraïne.
De kerk verlangt geen aardse macht. De kerk oordeelt niet. Zij heeft de waarheid lief, en de vrede. Daartoe werkt zij, en bidt.
Wij geloven in de vrede van God. Vrede die als belofte onze verantwoordelijkheid is. Vrede die de wereld omspant.
Laten wij met een stem, in een geest bidden om vrede, voor alle mensen, in alle landen!

Te beginnen op 15 februari zal er elke dag, behalve zondag, zolang de dreiging voortduurt, om 16:45u een vredesgebed voor Oekraïne worden uitgesproken.
U bent van harte uitgenodigd om mee te bidden, op maandag in gebouw de Heuvel, naast de kerk (Grote Kerkplein 5) en alle andere dagen in de kapel voor vrede en verzoening in de Laurenskerk.
We juichen het ook toe als u in uw eigen gemeente een vredesgebed wilt organiseren. We stellen het op prijs als u dat aan ons wilt melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk op kerkenindelaurens.nl voor actuele informatie.

Pagina 1 van 7