Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Toen zij uit Rotterdam vertrokken...

Toen zij uit Rotterdam vertrokken... Photo by Dagmar Boer

Het is weer Prideweek in Rotterdam! En dat is niet alleen merkbaar in de stad Rotterdam, maar ook in de regio Rotterdam. Jan Sluijter en ikzelf kwamen een aantal maanden geleden met het idee dat het fantastisch zou zijn als Schiedam ook iets zou organiseren in het kader van de Pride. Schiedam deed tenslotte dit jaar ook al mee met de Rotterdamse Dakendagen, dus waarom niet ook aan de Rotterdamse Pride? Ons idee was een evenement met een eigen karakter, dat past bij Schiedam, maar wat ook duidelijk zou laten zien dat er een hele regio rondom Rotterdam is, waar ook van alles te beleven is op LHBTI-gebied. 

Eerste Schiedamse Pride picknick 

Zo gezegd, zo gedaan, het werd een picknick. Dat leek ons laagdrempelig, en daarmee voor iedereen toegankelijk. En aan het begin van de Pride, want het weekend daarna vieren wij Schiedammers de Brandersfeesten, en tja, die traditie bestaat al langer dan de Pride in Rotterdam. Stiekem vonden we het zelf heel spannend, want zou het weer meezitten eind september, en nog veel spannender....zou er wel iemand komen?

Die spanning bleek achteraf nergens voor nodig. Ruim 40 mensen zaten zondagmiddag gezellig met elkaar op een bonte verzameling kleedjes in de zon.  Met de banner die we van Rotterdam Pride konden lenen, waren we makkelijk herkenbaar in het park. Stadspark de Plantage is het oudste stadspark van Nederland, en ligt in één van de mooie, oude buurten van Schiedam; niet al te groot maar zeker een bezoekje waard, mocht je ooit in de buurt zijn.  Wat mij erg ontroerd heeft is hoeveel hulp we tijdens het organiseren van de picknick spontaan aangeboden kregen van buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Met grote dank aan de organisatie van wie we een enorme partytent konden lenen, waardoor iedereen de laatste twee uurtjes ook nog droog is gebleven. 

Ontmoeten in de regio 

En wat een fijne groep mensen....jong, oud, overal uit de regio (o.a. Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen, de Nissewaard, Delft, Den Haag) en iedereen die spontaan eten en kleedjes met elkaar deelden. We denken wel eens dat alles in de regio op Rotterdam gericht is, maar zondag heb ik gezien dat het tegendeel waar is. Er is heel veel potentie en animo voor leuke LHBTI-activiteiten in de regio. 

Doe jij ook mee?

Met een tevreden gevoel gingen Jan en ik naar huis aan het einde van de avond. En met een belofte aan elkaar: dit is niet de laatste keer geweest dat we een feestje gaan organiseren in Schiedam. Woon jij in Schiedam, of in de regio Rotterdam, en vind je het leuk om bij ons aan te haken? Stuur dan een bericht via het formulier onderaan deze pagina. Dan komt het vanzelf bij ons terecht. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on donderdag, 26 september 2019 17:28
Dagmar Boer

Dagmar is lid van de Raad van Toezicht voor Stichting GayRotterdam. Met haar voorliefde voor inclusiviteit en alles wat digitaal is, zet zij zich graag in voor het streven dat de Rotterdamse LGBTTQQIAAP'er online zichtbaar is. Ook kun je haar op de site tegenkomen als vertaler voor de Engelstalige versie van de site.

In haar dagelijkse leven werkt Dagmar als security architect voor de Rijksoverheid en blogt zij regelmatig op haar eigen site: www.40percentpapermache.com.