Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

GayRotterdam wordt Out in Rotterdam 

Vanaf maart 2022 heeft GayRotterdam een nieuwe naam: Out in Rotterdam. Met deze naam willen we als stichting de volledige lhbti+-gemeenschap aanspreken.  
 
Zeven jaar geleden is GayRotterdam gestart vanuit de wens om van Rotterdam een meer inclusieve en 'gayvriendelijke' stad te maken. Met het platform GayRotterdam kwam er meer zichtbaarheid voor de lhbti+-wereld en kan de community wegwijs worden in Rotterdam. Zeven jaar later hebben we het in Nederland niet meer over ‘gay’ als we de gehele community aanduiden. Om die reden is het tijd geworden om onze naam aan te passen en aan te sluiten bij onze hedendaagse community.  

Out in Rotterdam
 
Met de naam Out in Rotterdam verwijzen we in de eerste plaats naar ‘coming out’, maar ook naar ‘going out’, ‘finding out’, ‘making out’ en meer varianten. Als Out in Rotterdam staan we voor inclusiviteit, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Out in Rotterdam is voor iedereen die zichzelf is of wil zijn en dit ten volste wil beleven door elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, met elkaar feest te vieren, en nog zo veel meer! En voor iedereen die juist (nog) niet zichzelf kan zijn en wil lezen, horen en kijken naar hoe andere mensen hun leven inrichten.  

Gayrotterdam.nl blijft bestaan!  
Op gayrotterdam.nl gaan we in het Engels toeristische informatie publiceren die voor bezoekers aan Rotterdam belangrijk kan zijn. Internationaal gezien zijn de woorden ‘gay’ en ‘queer’ veelgebruikte zoektermen. Op deze termen zoeken lhbti+-personen als ze willen weten wat steden die zij gaan bezoeken te bieden hebben. 

Rate this item
(7 votes)
Last modified on zondag, 06 maart 2022 22:18
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta