Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Docu met Roze Kameraden vanaf vanavond te zien bij KRO-NCRV

Herbert, Paul en Chantal (Roze Kameraden) Herbert, Paul en Chantal (Roze Kameraden) Wessel de Groot

Vanaf vanavond 16 mei is de documentairereeks 'De roze supporters' te zien op NPO 3 bij KRO-NCRV. In deze documentaire worden de Roze Kameraden van Feyenoord en de Roze Règâhs van ADO Den Haag gevolgd bij hun oprichting en hun strijd tegen homofobie in het voetbalstadion. 

Op 19 augustus werden de Roze Kameraden officieel opgericht. In de tussentijd is er veel gebeurd. Zo is de sportschool van de voorzitter beklad met doodsbedreigingen en is er brand gesticht. De documentaire volgt deze periode. Gelukkig is er ook ruimte voor mooie momenten. De Roze Kameraden bezoeken namelijk Liverpool om te ontdekken wat er nodig is om voetbal ook in Nederland inclusief te maken. In Engeland is het bijvoorbeeld heel normaal dat voetbalclubs een roze afdeling hebben. In Nederland worden roze supportersverenigingen tot dusver door supporters en clubs niet met enthousiasme ontvangen. Het is tijd om de voetbalcultuur een cultuur te maken voor écht iedereen: jong en oud, man, vrouw en non-binair, homo, bi en hetero. 

De vierdelige serie is vanaf maandag 16 mei om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 17 mei 2022 07:49
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta