Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Queerantine Tips #2 Queer Pioneers

Taxi zum Klo, 120 BPM, Una mujer fantastica Taxi zum Klo, 120 BPM, Una mujer fantastica

Hoe kom je deze ‘queerantaine’ zo goed mogelijk door? Ben je even uit ge-flixt, of moet je daar minstens 15 minuten zoeken om iets te ontdekken? Wil je iets doen zonder dat je naar een scherm moet kijken?  Wij helpen je graag een handje en zetten de komende periode wat alternatieven op een rij, waar mogelijk met een grote dosis of met een vleugje Rotterdam. Enjoy!  Deze keer de fims uit het Queer pioneers programma via Picl / LantarenVenster

Met de ‘Gay Flim Night’ heeft LantarenVenster een lange traditie op het gebied van vertoning van lbgtq films. Die zetten zij voort in hun online aanbod op Picl met de serie ‘Queer Pioneers’. De vijf (nieuwe) klassiekers op een rij: 

Una Mujer Fantastica: In Berlijn bekroonde film over de transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando. Een intens en ontroerend verhaal. 

Portrait de la jeune fille en feu: Prachtige liefdesgeschiedenis over kunstenares Marianne die af reist naar een desolaat eiland om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. NB inclusief een inleiding op de Picl website.

Taxi Zum Klo: Expliciet en humoristisch portret van een homoseksuele leraar in West-Berlijn die begin 80-er jaren in zijn vrije tijd langs publieke toiletten cruiset. 

Maurice st 3 jpg sd high scaled e1585065400838 630x420Maurice  Portrait de la jeune fille en feu st 1 jpg sd high 630x420Portrait de la jeune fille en feu

120 BPM: In de begindagen van de aids epidemie lopen de spanningen niet alleen hoog op tussen activisten, de autoriteiten en de farmaceutische industrie: ook binnen de groep activisten gaat het er soms heftig aan toe, er staat dan ook veel op het spel.

Maurice: Klassiek verhaal van E.M.Forster over mannenliefde die verstrikt en verstikt lijkt in de conventies van het Groot Brittannië aan het begin van de 20eeeuw. 

Het dagelijks leven staat nog wel een tijd op zijn kop en dat betekent ook veel voor de LHBTI-community en GayRotterdam. Wat je van ons kunt verwachten de komende tijd lees je in het artikel GayRotterdam in Tijden van Corona. Inmiddels vind je op de maandag de  ONLINE BINGO! van StudentprideNLvia  Insta Live, bij studentpridenl, en op de donderdag de Queerantaine Pub Quiz bij GayRotterdam op Instagram en Facebook (stories).

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 22 april 2020 22:57
Jasper de Haan

Jasper de Haan (1972) is redacteur bij GayRotterdam. Hij is import-Rotterdammer sinds 1991 en inmiddels helemaal verknocht aan deze diverse stad. Hij is een kunst- en cultuurliefhebber in de brede zin van het woord en reist graag met zijn vriend voor een mooi concert of evenement. Als redacteur bij deze site hoopt hij de stad nog beter te leren kennen en alle Rotterdamse en bezoekende ‘happy gays’ (LHBTQI etc.) te helpen bij hun eigen ontdekkingen. In het dagelijks leven werkt Jasper bij GGZ Delfland.