Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het Songfestival van... D’Avellonne van Dijk

D'Avellonne van Dijk D'Avellonne van Dijk Matheus Santana

Hoe vieren queer Rotterdammers het Songfestival thuis? We vroegen het D’Avellonne van Dijk

 

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben D’Avellonne en ben 26 jaar. Ik ben vormgever, illustrator en uitgever (Uitgeverij Wilde Haren, red.) en woon, werk en leef met liefde in Rotterdam.

 

Waar is je liefde voor het Songfestival begonnen?

Mijn liefde voor het Songfestival is begonnen toen ik heel klein was. Mijn moeder is extreem fan van alles wat met het Songfestival te maken heeft. Dus elk jaar zaten wij sowieso voor de buis om het Eurovisie te kijken. Ik ben dus opgegroeid met het Eurovisie en die liefde is alleen maar gegroeid.

 

Wat is je favoriete Songfestival nummer allertijden?

Ik heb er eigenlijk twee. De ene is Euphoria van de winnares uit Zweden, Loreen. Dat was zo’n episch nummer en het raakte me gewoon direct in the feels. En de andere is Rise like a Phoenix van Conchita Wurst, omdat ik leef voor James Bondnummers. En dat leek zo op een klassiek Bondnummer. Prachtig!

 

Wat is je favoriete Eurovisiemoment?

Mijn favoriete Eurovisiemoment, heel cliche, maar dat is het moment dat Nederland won en het Eurovisie eindelijk weer naar Nederland kwam. Ik was klaar. Ik was ready om meteen kaarten te kopen. Meteen de hele week vrij nemen. Nederland won, ja, dat was het moment.

 

Waar was je toen je hoorde dat Nederland het Songfestival had gewonnen?

Oh shit, waar was ik… Ik weet even niet meer met wie ik het gevierd heb, maar ik stond of in de Keerweer…. Ja, ik stond in de Keerweer!

 

Je was zo euforisch na het winnen dat je het even niet meer wist waar je stond?

<lacht> Euphoria is tenslotte een van mijn favoriete Songfestivalnummers. Ja, shots, shots, overal en opeens kruipend naar huis en dan weet je alleen nog dat Nederland gewonnen heeft. Dus ik denk de Keerweer en anders bij vrienden en dan alsnog kruipend naar huis.

 

Hoe had je het Songfestival willen vieren dit jaar?

Ik had het heel erg graag willen vieren op locatie. Ik wilde graag tickets en er heen. Het was me niet gelukt in de reguliere verkoop, maar hoopte nog op ticketswap of andere sites waar ze dan later worden aangeboden. Ik ging er gewoon vanuit dat het uiteindelijk op de een of andere manier wel zou lukken om in Ahoy te komen. En als dat niet zou lukken een big ass celebration met vrienden thuis of weer bij de Keerweer of ergens met veel mensen op een plein. Uiteraard met drankjes en veel toeters en bellen.

 

En nu dit niet kan. Hoe vier je nu Songfestival thuis?

Dat is nu wel anders. Ik ga een kleine viewingparty houden op de dinsdag, donderdag en zaterdag hier thuis en bij een vriendin thuis die een grote woonkamer heeft. We houden het klein en het worden meer snacks dan heel veel alcohol. Het wordt gewoon liever in plaats van één grote explosie en viering.

 

In plaats van een vuurpijl wordt je explosie nu een sterretje.

Ja, dus dat.

 

Zijn er toch nog speciale events die je online gaat kijken?
Ik wist eigenlijk niet dat er een überhaupt events waren. Ik ga de content op GayRotterdam in de gaten houden en online meekijken naar de Open Up to Human Rights Conferentie in Arminius.

 

Tenslotte, heb je een voorspelling voor de top 3 dit jaar?

Allright, mijn voorspellingen voor de top 3 dit jaar zijn:

  • Frankrijk, Voila
  • Malta, Destiny met Je me Casse
  • IJsland, want ze zijn iconisch!

 

Wil je de video zien die we maakten bij D’Avellonne thuis? Kijk dan nu op Instagram naar de video en zie hoe D’Avellonne thuis naar het Songfestival kijkt.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 08 mei 2021 11:31