Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Gerard van Boven

Gerard van Boven

Gerard van Boven (1970) woont in Schiedam en werkt vanuit Rijswijk voor de regio Benelux. Hij is eCommerce Manager bij Emerson, een producent en leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Gerard is afgestudeerd als mechanisch ingenieur en heeft een tweedegraads lesbevoegdheid. Buiten werktijd zet hij zich in als lid bij en komt op voor de belangen van LHBTI-sportvereniging Ketelbinkie, waar hij ook bestuurslid PR + Media is.

Podcast : The Ozard of Wiz

zaterdag 03 dec 2022

Op zaterdag 17 december gaat The Ozard of Wiz in première (zie ook de agenda). In deze jeugdtheatervoorstelling keren zeven bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd zonder schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: hersenen, moed, een hart en een thuis. In deze wonderlijke voorstelling serveert Maaspodium vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje. Zelf ben ik uitgenodigd de première bij te wonen en ben van tevoren in gesprek gegaan met René Geerlings, regisseur en artistiek directeur en met Daan van Doremalen, marketing en communicatiemedewerker van Maaspodium. Luister naar hun interessante kijk op dingen in deze podcast (duur : 22 minuten 51 seconden).

"I am a _____ peach"

zondag 06 nov 2022

Maaspodium... wekelijks fiets ik er langs en vraag ik me af welke voorstellingen er gespeeld worden. Nu is mijn kans, ik heb een kaart voor de voorstelling The Hot Peaches (van De Toneelmakerij en DOX). Bij binnenkomst in het theater staat de lobby vol met kledingrekken en props, veelal in regenboogkleuren en met veel glitter. Al nadenkend wat het met mij doet word ik uitgenodigd lid te worden van de peach family met een zelf gekozen naam, die ik op een armbandje mag schrijven... ik hoef niet lang na te denken om mijzelf "I am a curious peach" toe te bedelen en laat mijn nieuwsgierigheid de vrije loop : hoe gaat mijn eerste theaterbeleving hier zijn, wat mag ik verwachten bij deze speciefieke voorstelling, welke mensen komen er nog meer vanavond? Terwijl mijn gedachten op volle toeren bezig zijn, druppelen mensen binnen die zich vergapen aan de kledingrekken... de "keuzestress" resulteert uiteindelijk in een kleurrijke.outfit, waarmee de mensen op de foto worden gezet.

In de blauwe theaterzaal nemen de bezoekers plaats, het podium is gevuld met een kleurrijk decor waar acht artiesten achter een 'net' van lampen staan te wachten om op te mogen treden... de peach family wordt gekenmerkt als een safe space waar iedereen zichzelf kan zijn : de artiesten gaan tijdens de voorstelling laten zien wie ze zijn, zowel voor als achter de schermen : zang, dans en hysterische acts volgen elkaar in rap tempo op en zo wordt het verhaal verteld van the hot peaches, van 1969 tot vandaag... een opeenstapeling van feitjes, leuke weetjes en soms confronterende (voor)oordelen waar mensen binnen de queer community mee te maken krijgen... een naadloze overgang tussen Nederlands en Engels laat goed zien dat de boodschap in alle talen hetzelfde is : iedereen mag zijn/haar/hun eigen authentieke zelf zijn, liefde krijgen én geven is onderdeel van lid van de chosen family/community zijn... de show wordt afgerond met het antwoord op een prangende vraag die aan het begin van de voorstelling werd gesteld : "Mijn moeder is trots op mij, maar wat zou mijn vader ervan vinden?". Het applaus aan het einde van de voorstelling verstomt wanneer een van de artiesten een briefje in de handen krijgt geschoven : "Ik ben trots op je. Papa". Een nog luider applaus overstemt de brok in mijn keel die ik even moest wegslikken...

Mijn nieuwsgierigheid naar wat er nog meer komt wordt tenslotte mooi beantwoord : een aankondiging van de première van de voorstelling The Ozard of Wiz, gevolgd door een turbo workshop vogue en een spetterende demonstratie... curiosity killed the cat, but these people killed the stage... chapeau Maaspodium, you'll see me again soon.

WINACTIE : Primisi

woensdag 09 nov 2022

Verderop in de agenda staat de voorstelling Primisi opgenomen : Gayrotterdam.nl - Primisi

Theater Rotterdam wil voor de voorstelling van wo 9, do 10 of za 12 november 15x twee vrijkaarten verloten.

Wat moet je hiervoor doen?

Heel simpel : repost dit bericht in een story op jouw social en tag daarin Theater Rotterdam.

Chèri Chèri: De nieuwe show van The Rotterdam Drag Show
Nog maar minder dan een jaar geleden ging de eerste versie van The Rotterdam Drag show in première. Een show die Rotterdam wereldwijd op de kaart heeft gezet als dé bestemming waar de grootste drag productie van Europa haar thuis heeft gevonden. De leading ladies van de nieuwe show zijn opnieuw Envy Peru en Vanessa van Cartier. De headliners zijn Skyla Versai en Janey Jacké. Zij worden verder ondersteund door de drag zusters Tabitha, My little Puny, Alex Andrews en fantastische dansers en danseressen.
De show heeft een echt drag show format. Nummers wisselen elkaar in rap tempo af. De kostuums zijn prachtig, de lipsyncs zijn on point en de avond gaat als een rollercoaster voorbij. Wat bovenaan staat is een avond vol glamour, gecombineerd met de breekbaarheid van de performers die in het dagelijks leven niet tot de norm behoren. De thema’s van deze voorstelling zijn: Je authentieke zelf zijn, wat anderen er ook van vinden. Volledige gelijkheid. Het vieren van ‘anders zijn’. Dansen als de bodem onder je wordt weggeslagen, zingen als je stem je wordt ontnomen, omarmen die worden verstoten. Deze avond is inclusiviteit geen vaag begrip maar wordt tot in elke porie beleefd. Dat alles verpakt in een show die zindert van begin tot eind.

WINACTIE

Wil je kans maken op 2x twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze? Beantwoord dan de volgende vraag: Welke 2 queens zijn nieuw toegevoegd aan de show Chèri Chèri? Stuur je oplossing vóór 31 oktober 2022 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder de goede inzendingen worden de kaarten verloot. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, winactie mede mogelijk gemaakt door De Rotterdam Drag Show.

VOORSTELLINGEN

October 21 Friday : Première
October 22 Saturday : New Show
October 28 Friday : New Show
October 29 Saturday : New Show
November 25 Friday : New Show
November 26 Saturday : New Show
December 2 Friday : New Show
December 3 Saturday : New Show
February 3 Friday : New Show
February 4 Saturday : New Show
Februari 10 Friday : New Show
Februari 11 Saturday : New Show
March 31 Friday : New Show
April 1 Saturday : New Show
April 7 Friday : New Show
April 8 Saturday : New Show
May 26 Friday : New Show
May 27 Saturday : New Show
June 2 Friday : New Show
June 3 Saturday : New Show

Podkast - over homo's enzo

woensdag 10 aug 2022

Hoe kan ik kinderen krijgen als ik op hetzelfde geslacht val? Hoe kunnen geloof en homoseksualiteit naast elkaar bestaan? En hoe is het voor ouders om een kind te hebben dat uit de kast komt? Dit zijn slechts enkele vragen over homoseksualiteit en wat dit voor iemands leven en keuzes betekent. 

Samen met mensen die hier meer vanaf weten gaan Max en Merel (neef en nicht) in gesprek over alledaagse onderwerpen die je niet dagelijks bespreekt. Ze combineren de ervaring en persoonlijke verhalen van hun gasten met persoonlijke voorbeelden uit hun eigen levens. Van roze predikanten tot kinderwenscoaches, van Tweede Kamerleden tot ouders : in PodKast treden gasten aan het voetlicht voor een goed gesprek over hoe het is om op hetzelfde geslacht te vallen en hoe dat sommige dingen nét even anders maakt. PodKast is beschikbaar via de volgende kanalen :

Sensitive... and obscure...

maandag 08 aug 2022

Gevoelig... obscuur... en Roodkapje... wat deze drie met elkaar te maken hebben is tot en met 13 augustus te bewonderen in een kleinschalige expositie. Voor de opening ervan had de redactie een uitnodiging gekregen, afgelopen vrijdag stapte ik nietsvermoedend op de fiets om uiteindelijk op velerlei vlakken verrast te worden : plateauzolen, matjes, gekleurd haar, krulsnorren, lange leren jassen, mensen in bodysuits, een met een 'lint' afgeschermde ruimte... en plots was daar ook onze eigen columnist Kees! Samen verdrongen we ons in de ietwat krappe ruimte voor het eerdergenoemde lint in afwachting tot de officiële opening van de expositie. Na een korte uitleg van de curator was producent Rik Versteeg aan de beurt die niet veel woorden nodig had om mensen te enthousiasmeren de expositie te gaan bekijken. Het lint was flink van formaat dus ik vroeg me af of het doorknippen wel zo soepel zou verlopen... maar voordat ik me dat verder stond te bedenken ging onder luid applaus en gejoel het 'lint' doormidden en stroomde de expositieruimte vol. Foto's, gedichten, video's, muziek, lichteffecten, niets is achterwege gelaten om de gevoelige opscuriteit van de queer gemeenschap te verwoorden en te verbeelden. Na op mijn dooie gemak een rondje te hebben gemaakt stuitte ik op producent Rik en Kees was zo vriendelijk om het gesprek wat ik met hem had op te nemen... het is op de socials van zowel GayRotterdam als Kees Vrijdag terug te vinden. Aansluitend heb ik nog een rondje gemaakt en belandde ik in een ruimte achter de entree, waar een DJ bezig was mensen in vervoering te brengen... lNGS DE Knt zittend heb ik het geheel aanschouwd en mij verwonderd over de 'vibe' die de mensen op de dansvloer moeten hebben gevoeld en als zodanig hebben geuit. Met de diepe, door mijn lijf dreunende bastoon ben ik uiteindelijk naar huis gegaan. Obscuur? Nee... heel misschien wel een beetje gevoelig dan...

Pagina 1 van 7