Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

BLOODSCENT / XL

Een muzikale en beeldende zoektocht naar de ware heling van Body, Breath, Spirit en Soul
Princess Bangura speelt Jennely: een jonge vrouw geboren in de jaren 90, die een geheim met zich meedraagt, maar er alles aan doet om dat te verbergen. Cuz' ain't nobody got time for that, right?
 
In de muzikale en beeldende performance Bloodscent volgen we de koortsdroom-meets-healing-journey van een jonge vrouw die ‘het roofdier’ dat haar misbruikte onder ogen moet komen om in het reine te raken met ‘de prooi’ die zij nooit wilde worden. Gegidst door haar spirituele voorouders stelt ze zich open voor haar Santa Yeye en volgt het grillige pad naar de ware heling: die van Body, Breath, Spirit en Soul.
 
Gavin-Viano laat in zijn tweede Frascati-productie zien hoe traumatische gebeurtenissen uit iemands jeugd doordreunen in een volwassen leven en hoe onze hedendaagse Westerse maatschappij tekort schiet met een rationele benadering van deze pijn die in het lichaam en de ziel genesteld zit.

Additional Info

 • Locatie: Maaspodium
 • Kosten: vanaf EUR 10,00
 • Datum: zaterdag, 18 maart 2023
 • Tijd: 20:15u
 • Bereikbaarheid: St. Jobsweg 3
 • Leuk om te weten:
  Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs.
   
  Met zijn voorstellingen wil hij herkenning bieden en inzicht teweeg brengen en zo het Nederlands theater toegankelijker maken voor deze gemeenschappen die er tot nu toe niet vanzelfsprekend een stem kregen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.
   
  Gavin-Viano is sinds 2021 verbonden aan Frascati Producties. Hij kwam uit met zijn eerste Frascati-productie, de uitwerking van Ach Mijn Wederhelft in drie delen. Bloodscent is zijn tweede Frascati-productie.
Rate this item
(0 votes)