Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Geen Eurovisie zonder vrijwilligers

Vrijwilliger Jerry bij ESF Vrijwilliger Jerry bij ESF

Het Eurovisiesongfestival is inmiddels in volle gang. De ESF-organisatie heeft uiteraard betaalde medewerkers, maar daarnaast ook zo'n 700 vrijwilligers die achter de schermen helpen om alles soepel te laten lopen. Jerry is onderdeel van het team van de load zone crew bij 'facility services'. Hij zorgt ervoor dat de mensen die in de verschillende shuttles worden vervoerd ook werkelijk op tijd vertrekken op verschillende locaties. Wij vroegen hem hoe het is om een onderdeel te zijn van dit unieke evenement. 

"Als Songfestivalfan dacht ik: dit ga ik niet nog een keer meemaken in Rotterdam, dit is uniek, ik help hieraan mee. Daarnaast ben ik trots op Rotterdam en wilde ik de bezoekers ontvangen als een goede ambassadeur van de stad."

"Het is groot en professioneel georganiseerd. Je mag niet zomaar artiesten aanschieten voor een foto bijvoorbeeld. Ik snap dat wel: de deelnemers en crew zijn dag en nacht bezig met een strak programma. Als je daarnaast ook nog tussendoor 'leuk moet doen'... Ik zou die energie niet op kunnen brengen. Wat ik wel heel leuk zou vinden, is om nog het team van Azerbedjan te spreken. Zij hebben een inzending die heet 'Mata Hari' en ik vraag mij af of zij weten dat Mata Hari Nederlands was en dat haar huis in Leeuwarden staat. De inzending van Frankrijk is fantastisch. Met die mevrouw zou ik wel een selfie willen. En <lachend> met de zanger van Spanje. Dat is het lekkerste hapje van het hele Songfestival. Maar weet, ook met de crew (die dus niet op het poduim staan) is het leuk en maak je een praatje over van alles, bijvoorbeeld hoe je dit kan vergelijken met eerdere Songfestivals." 

 

"Het is een 'once in a lifetime experience' en heel leuk om mee te maken."

"Door corona en doordat alles zo georganiseerd is, is het vooral Ahoy en terug naar het hotel voor de artisten. Zij moeten om de 48 uur getest worden en ben je besmet, dan heeft dat wel gevolgen voor je deelname en heb je een probleem. Als vrijwilliger is het ook hard werken, je staat veel op de been, ook buiten. Je wordt wel heel goed verzorgd met eten en ook met een gave 'Goody Bag'. Je spreekt ook mensen van de ESF-organisatie. Een van deze mensen vertelde dat de EBU heel blij is met Ahoy als locatie. Op het podium kan je hier heel veel doen. Er is een enorm decor met schermen en videowanden en omdat er minder publiek is, is het nog groter dan normaal. Die moeten in 23 seconden open en weer dicht kunnen. Ik hoop daar tussendoor nog een kijkje te kunnen nemen. Misschien dat het nog een keer naar Nederland - en dan weer naar Rotterdam - komt onder 'normale' omstandigheden. Het is in ieder geval een 'once in a lifetime experience' en heel leuk om mee te maken." 

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on donderdag, 20 mei 2021 12:03
Jasper de Haan

Jasper de Haan (1972) is redacteur bij GayRotterdam. Hij is import-Rotterdammer sinds 1991 en inmiddels helemaal verknocht aan deze diverse stad. Hij is een kunst- en cultuurliefhebber in de brede zin van het woord en reist graag met zijn vriend voor een mooi concert of evenement. Als redacteur bij deze site hoopt hij de stad nog beter te leren kennen en alle Rotterdamse en bezoekende ‘happy gays’ (LHBTQI etc.) te helpen bij hun eigen ontdekkingen. In het dagelijks leven werkt Jasper bij GGZ Delfland.