Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

VICTORIA van Bulgarije: we moeten meer van onszelf en elkaar houden!

VICTORIA VICTORIA

Afgelopen donderdag wist VICTORIA voor Bulgarije een plek in de finale van het Songfestival te bemachtigen. De dag erna hadden wij contact met haar over wat dit voor haar betekende en wat haar connectie is met de LHBTI+-gemeenschap.

 

Gefeliciteerd met je geweldige optreden. Hoe voelt het om in de finale van het Songfestival te staan?

Ik ben zo dankbaar voor iedereen die gisteren op mij heeft gestemd! Ik zou iedereen het liefst persoonlijk willen bedanken. Het is zo’n bijzonder gevoel om de harten en de emoties van zoveel mensen in heel Europa te voelen. Ik ben heel blij dat ik mensen heb weten te raken met mijn nummer en ik heb er heel veel zin in om alles te gaan geven in de finale. Ik ben heel erg trots op mijn hele team en op iedereen met wie ik heb mogen werken op weg naar dit moment. Het voelt echt geweldig!

 

Welke rol heeft het Songfestival gespeeld in jouw ontwikkeling als persoon en als artiest?

Absoluut een hele grote rol. Mijn Songfestivalreis begon in 2019, nog voordat het festival in 2020 werd afgelast. Dat was een grote uitdaging voor mij en voor mijn team. Zoveel moeite, emotie, hard werken en tranen die er in waren gestoken en dan blijkt dat je uiteindelijk dat toneel niet op mag. Het was heel erg teleurstellend en ontmoedigend. Maar het heeft mij sterker gemaakt. Je moet jezelf herpakken, jezelf afstoffen en verder gaan. Dat is wat je doet, er is geen andere manier. De hele voorbereiding en artistieke reis die je aflegt voor het Songfestival zorgt ervoor dat je je ontwikkelt als artiest en als persoon. Ik ben dankbaar voor alles wat er is gebeurd, want dat is wat mij hier heeft gebracht.

 

Tijdens je jeugd is het superbelangrijk om support te krijgen van je omgeving. Op wat voor manier heb je van jouw familie (en in het bijzonder je vader) steun gekregen?

Mijn familie heeft mij altijd heel erg gesteund en daar ben ik heel dankbaar voor. Ze hebben mij altijd gestimuleerd in alles dat ik wilde bereiken. Ze staan ook helemaal achter mijn muzikale reis. Mijn vader is gedurende alles mijn baken en basis geweest. Hij is niet iemand die openlijk zijn emoties toont, maar het feit dat ik weet dat hij er altijd is, naar mij kijkt, mij succes wenst, trots op mij is, dat heeft heel veel betekend voor mij als kind, als tiener en zeker ook nu.

 

Je hebt opgetreden op Sofia Pride. Wat is jouw connectie met de LHBT+-gemeenschap?

Ik ken veel geweldige mensen in de LHBTI+-gemeenschap: mensen die sterk en moedig zijn ondanks de haat en negatieve energie die ze soms krijgen. Ik bewonder hoe zij omgaan met de druk en uitdagingen waar zij mee geconfronteerd worden. Een aantal van mijn beste vrienden maakt deel uit van de LHBTI+-gemeenschap en ik hou zielsveel van deze mensen.

 

Wat zou jouw advies zijn voor jonge (queer)mensen die zich herkennen in jouw teksten en het gevoel hebben dat ‘growing up is getting old’?

Een van de belangrijkste thema’s van het nummer is wees jezelf, wat de uitdagingen en problemen ook zijn. De boodschap is dat er niks mis met je is als je je af en toe neerslachtig of ongelukkig voelt. Mijn advies zou zijn: wees jezelf, doe wat je gelukkig maakt en leef niet in angst of schaamte voor je eigen emoties. We moeten meer van onszelf en elkaar houden!

 

Vertaling: Dagmar Boer

Rate this item
(0 votes)
Last modified on maandag, 24 mei 2021 19:25
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta