Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Martino Burger lanceert nieuwe single ‘Ben ik anders’

Martino Burger Martino Burger

Fans van het Nederlandstalige lied kunnen op 30 september hun hart ophalen in Schiedam. Dan presenteert Martino Burger, de zingende steward, zijn nieuwe single 'Ben ik anders’. Martino maakte de single nadat eerder dit jaar kort naar elkaar in Hongarije een anti-lhbtiwet werd aangenomen en daarna de Nederlandse Frédérique zwaar mishandeld werd vanwege haar uiterlijk. Aanleiding om even met Martino te bellen.

Met je nieuwe single wil je duidelijk een statement maken. Waarom juist nu deze single?

Je zou denken dat issues rondom homoseksualiteit in 2021 niet meer spelen in Nederland, maar het tegendeel is waar. Het aantal mishandelingen van homo’s neemt toe en ook in de rest van de wereld gebeuren de laatste jaren enge dingen: de anti-homowetgeving in Hongarije is daar een goed voorbeeld van maar ook de LHBT-vrije zones in Polen. In mijn andere baan, als steward, reis ik de hele wereld over, dus ook ontwikkelingen in het buitenland hebben een directe impact op mijn leven. 

Vind je het belangrijk dat artiesten die tot de LHBTI+-doelgroep behoren zich over dat onderwerp uitspreken?
Ik denk niet dat het echt nodig is voor LHBTI+-artiesten om zich uit te spreken over hun seksuele voorkeur, maar het is ook zeker niet nodig om dit te verbergen of er over te liegen. Qua artiesten die mij als zanger hebben beïnvloedt was Bennie Neijman mijn grote voorbeeld en hij was toevallig ook homoseksueel. Ik weet nog wel dat ik het vroeger goed en mooi vond om te zien dat artiesten zoals Robert Long gewoon lieten zien wie ze waren en ook wel gedurfde teksten voor die tijd zongen.

De single lag al een tijdje op de plank, of niet?
Ja, door de coronarichtlijnen moesten we de singlepresentatie helaas twee keer uitstellen. Donderdag 30 september is het dan gelukkig eindelijk zo ver, vanaf 20.00 uur in café de Herinnering (Korte Dam 2 in Schiedam). Naast dat ik dan mijn nieuwe single presenteer, zijn er die avond ook gastoptredens van Saline Mare en Jacqueline Lemaire en verzorgt SNM-entertainment het geluid, dus we gaan er een mooi feest van maken. Door al het uitstel valt de singlerelease nu wel mooi samen met de Prideweek, wat ik voor deze single erg toepasselijk vind.

Niet in de gelegenheid om de 30ste mee te feesten in Schiedam? Vanaf die dag vind je de videoclip ook op www.facebook.com/martino.burger en via zijn YouTube-kanaal.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 29 september 2021 15:53
Dagmar Boer

Dagmar is lid van de Raad van Toezicht voor Stichting GayRotterdam. Met haar voorliefde voor inclusiviteit en alles wat digitaal is, zet zij zich graag in voor het streven dat de Rotterdamse LGBTTQQIAAP'er online zichtbaar is. Ook kun je haar op de site tegenkomen als vertaler voor de Engelstalige versie van de site.

In haar dagelijkse leven werkt Dagmar als security architect voor de Rijksoverheid en blogt zij regelmatig op haar eigen site: www.40percentpapermache.com.