Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De column van Vrijdag: Met Faouzi op de foto

In de Regenboog Stories podcast met Chantal van der Putten, de winnares van de Joanne Ellenkamp-prijs, zegt zij aan het eind: “Ik zou wethouder Achbar graag eens wat langer willen spreken.” Zo’n duidelijke, simpele en legitieme wens van een winnares, dat moet toch te regelen zijn, dacht ik. Een gesprek met de wethouder voor Digitale Inclusie én Analoge Inclusie - want dat zit dan weer in zijn portefeuille onder het kopje ‘Samenleving’. Toevallig zag ik Faouzi Achbar tijdens de Nieuwjaarsreceptie van B&W in De Doelen en zei hem in de wandelgang: “Jou ga ik nog bellen.” Je bent ‘verbindingsofficier’ of je bent het niet.

En daar zaten we dan - indachtig de berg en Mohammed - twee weken na de Grote Rotterdam Roze Receptie (‘GRRR’) in Ferry, met prijswinnares ‘Chantal’ in de kamer van de wethouder op de thee. Met dank aan ‘Mister Dudok’ voor de taart. Het was nog een heel divers gezelschap geworden (zie foto)Leidraad voor het gesprek het motto op de B&W-pagina op www.rotterdam.nl: 'De komende vier jaar zet ik me in voor één Rotterdam, voor een stad waarin elke Rotterdammer dezelfde kansen heeft en gelijk behandeld wordt.'

De wethouder had niet stilgezeten in het afgelopen jaar, want met de meeste personen aan tafel had hij al kennis gemaakt, gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt. Dat effende de weg naar de vraag van Chantal: "Wil de wethouder acte de présence geven wanneer het Regenboog Stembusakkoord uit voorjaar 2022 wordt geëvalueerd?" Op dat akkoord ontbreekt de handtekening van de partij van de wethouder, DENK, naast die van de ChristenUnie. "Maar", zo zei Chantal in de podcast, "die laatste was wel vertegenwoordigd bij het debat." DENK gaf helemaal niet thuis en dat is nu de partij die wethouder heeft geleverd, met inclusie en diversiteit in zijn portefeuille, een schrijnend feit.

Faouzi Achbar vond het jammer dat hij niet bij de GRRR had kunnen zijn omdat zijn agenda al vol was. "Die agenda blijft een uitdaging", zei hij, maar als de evaluatie op een dag en tijd wordt gepland in overleg met zijn secretariaat, dan zal hij er zeker zijn. Toen was het de hoogste tijd om Chantal en de wethouder op de foto te zetten, met de keramieken prijs, onder het ingelijste runnersshirt met nummer 15735 en ‘Faouzi’ er op. De Rotterdam Marathon schept een band.

Faouzi en Chantal juiste afmeting

Chantal en de wethouder op de foto met de keramieken prijs, onder het ingelijste runnersshirt met nummer 15735 en ‘Faouzi’ er op.

----------

Foto in de header. Van rechts naar links op de foto: Faouzi Achbar (wethouder Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie), Marije Pluijm (beleidsadviseur Diversiteit & Inclusie), Paul van Dorst (voorzitter Roze Kameraden), Kees Vrijdag (columnist Out in Rotterdam), Marian Siepel (bestuurslid COC Rotterdam), Maarten Venhovens (voorzitter COC Rotterdam), Chantal van der Putten (winnares Joanne Ellenkamp-prijs), Robert Wittenberg (manager Dudok).

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on vrijdag, 17 februari 2023 16:30
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.