Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

COC Rotterdam bestaat in 2022 75 jaar. COC komt op voor de belangen van de lhbtqia+-gemeenschap. In dat kader organiseert COC Rotterdam gedurende de periode van 25 april tot 9 mei 2022 een expositie op het Kruisplein. Het moet maar eens afgelopen zijn met discriminatie en geweld op grond van seksuele- en genderidentiteit. Emancipatie van transgender personen is nog hard nodig. Er bestaat veel onbekendheid over deze groep mensen. Dit veroorzaakt vooroordelen en discriminatie. Bijkomend obstakel is dat normen en ideeën over het lichaam en over geslacht die in de samenleving breed aanwezig zijn de vooroordelen moeilijker te bestrijden maken. Duurzame acceptatie van alle transpersonen kan daarom alleen slagen in een genderdiverse samenleving.

Van maandag 25 april tot en met maandag 9 mei staat de buitenexpositie TROTS! op de mooie traverse van Centraal Station naar het centrum van Rotterdam, het Kruisplein. Met deze expositie is gekozen voor een maatschappelijk thema dat extra aandacht nodig heeft : discriminatie van transgender personen. Twaalf krachtige transgender modellen met een positieve boodschap zijn in beeld gebracht, zij laten zich op billboards levensgroot en trots zien aan alle voorbijgangers.

De opening van de expositie vindt plaats op dinsdag 26 april om 16:00u op het Kruisplein.

Additional Info

  • Locatie: Kruisplein
  • Kosten: geen
  • Datum: maandag, 25 april 2022
  • Tijd: 25/4-9/5
Rate this item
(0 votes)
Gerard van Boven

Gerard van Boven (1970) woont in Schiedam en werkt vanuit Rijswijk voor de regio Benelux. Hij is eCommerce Manager bij Emerson, een producent en leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Gerard is afgestudeerd als mechanisch ingenieur en heeft een tweedegraads lesbevoegdheid. Buiten werktijd zet hij zich in als lid bij en komt op voor de belangen van LHBTI-sportvereniging Ketelbinkie, waar hij ook bestuurslid PR + Media is.